Fatima Akchar

Wie ben je, waar kom je vandaan, waar sta je nu en waar ga je naar toe? Essentiële vragen voor wie je bent en hoe dat zich uitdrukt in je leven. Je identiteit. 

 

Zo geldt dat ook voor organisaties, het bedrijfsleven en ons land. Het proces van identiteitsvorming is jarenlang onderschat en als social professional en coach vind ik het  interessant om een bijdrage te leveren aan de identiteitsvorming van individuen, communities en aan ons land.
Juist omdat ik zo praktisch ingesteld ben heb ik het altijd belangrijk gevonden om een bijdrage te leveren aan en invloed te uitoefenen op beleidsvorming. Niet top-down maar samen met de mensen vanuit de praktijk, mensen die het beleid dienen uit te voeren.
Na deelname aan het eerste festival van #Daaromdoenwijdit ben ik gevraagd of ik deel wil nemen aan het kernteam. Hier heb ik direct ja op gezegd, omdat het niet alleen om de inhoud van politiek gaat maar om een beweging van inclusie en zelfreflectie in de politieke arena. Ik denk en hoop dan ook met mijn kennis, ervaringen en expertise hier een bijdrage aan te kunnen leveren.
Wie zijn we dus als land, door wie laten we ons besturen, hoe staan zij in hun schoenen en hoe kunnen we de kloof tussen burgers en politici verkleinen? De politici verbinden met het volk die op hen heeft gestemd lijkt mij de uitdaging van vandaag de dag. Het is tijd om naar elkaar te luisteren, elkaar te horen en het stimuleren van inclusieve koers. Hoor en wederhoor voor een Nederland van ons allemaal en ik hoop hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan meer bewust landsbestuur en persoonlijk leiderschap in de politieke arena.
Fatima Akchar/ 1983/ Founder &Owner Rolmodellen Bureau, United Lights en Fatima Hand

Ik geloof in de kracht van verbinding & verlichting en liefde & vrede. 

Categorieën:Wij zijn

Ayla Schneiders

Statenlid D66 Provincie Utrecht - Student Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs HU / UU - Afgestudeerd toneelschrijver HKU