Yvonne Hage

N.E.R.D. (en een watje)
Er is geen ontkennen aan, ik ben een politieke nerd. Als ik door het gemeentehuis loop of in de Tweede Kamer ben, klaar ik helemaal op. Het spel, de onderhandelingen, successen binnen halen: ik geniet ervan. Maar het is een haat-liefde verhouding, want ik ben ook een watje. Een watje dat graag nuance zoekt, wil luisteren, de tijd wil nemen voor anderen. Juist politieke spelletjes en de zoektocht naar de ‘quick wins’ kosten dan energie. Ik ben daarom op zoek naar een diverse politieke arena, waar ook pragmatische softies een plek kunnen hebben.

#Daaromdoenwijdit geeft me de kans om het gesprek aan te gaan met volksvertegenwoordigers die ieder een eigen weg zoeken tussen hun grote idealen en het haalbare in de politiek van alle dag.
Negeer beren

“Er liggen wat beren op de weg, daar moeten we eens goed naar kijken” hoorde ik een minister ooit zeggen. Die neiging heb ik ook al snel, om beren alle aandacht te geven. Waar ik me over kan verwonderen zijn mensen die een onwaarschijnlijke droom hebben en daar aan vasthouden. Als je die beren op de weg dan gewoon negeert, blijkt er veel meer mogelijk. Dat soort dromende doeners, zoals de organisatie van het Festival van de Inclusieve politieke cultuur, daar leer ik van.

P.S. Yvonne Hage | 1988 | organisatieadviseur | bovengemiddelde interesse voor mensen, verhalen en het vinden van praktische oplossingen.  

 

Categorieën:Wij zijn

Ayla Schneiders

Statenlid D66 Provincie Utrecht - Student Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs HU / UU - Afgestudeerd toneelschrijver HKU