Workshop ronde 1 – Politiek en Gaming

In deze workshop gaan wij in op de vraag hoe games bij kunnen dragen aan meer inclusieve politiek. Om een nieuwe generatie te enthousiasmeren voor de politiek en te betrekken bij de politiek zijn nieuwe generatie middelen nodig. In de workshop wordt de visie van Huib Langbroek, Co-founder van serious game bedrijf IamProgrez, op het probleem gegeven en wordt er gekeken naar de analogieën die er te vinden zijn tussen politiek en moderne entertainment. Vervolgens zal er bekeken worden wat nu de zaken zijn die er voor zorgen dat jonge generaties zich lijken te onttrekken van de politiek. Met deze inzichten wordt een mogelijke oplossing aangedragen die klinkt als toekomst muziek maar wellicht dichter bij kan zijn dan wij verwachten.

Door Huib Langbroek

 

Categorieën:Workshops 11 juni

Ayla Schneiders

Statenlid D66 Provincie Utrecht - Student Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs HU / UU - Afgestudeerd toneelschrijver HKU