Workshop ronde 1 – Nieuwe interpellatie: de beste inclusieve openingszin

Bij een interpellatie, als er weer eens iets in de sociale media stond, of erger als er een ramp is gebeurd, dat zijn de volksvertegenwoordigers goed in staat de vinger naar de bestuurder te wijzen. De eerste openingszin in menig politiek debat is al vaak erg beschuldigend. Terwijl we vaak dondersgoed weten dat het volksvertegenwoordigende orgaan deel is van het vraagstuk, en net zo goed boter op het hoofd heeft. Burgers zien dit als huichelen en het is daarom beter om eens een openingszin te bedenken die inclusiviteit benadrukt. Een openingszin die recht doet aan het feit dat en volksvertegenwoordigende en uitvoerde politici samen dezelfde klus te klaren hebben en samen ook vaak deel zijn van het probleem.

Categorieën:Workshops 11 juni

Ayla Schneiders

Statenlid D66 Provincie Utrecht - Student Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs HU / UU - Afgestudeerd toneelschrijver HKU