Workshop ronde 2 – Een onmogelijk gesprek – Lotte van den Berg

Het onmogelijke gesprek is geïnspireerd op de praktijk van de Jezuïeten die er in hun eigen praktijk achter kwamen dat over God spreken vanuit persoonlijk perspectief heel erg ingewikkeld is. Ze ontwikkelden een gespreksvorm waarbij je schrijft en voorleest voordat je spreekt. Wij voeren dit gesprek uit met betrekking tot thema’s als God, geld of macht; abstracte thema’s die snel leiden tot zeer afstandelijk spreken. Doordat mensen eerst schrijven over een persoonlijke ervaring met betrekking tot het onderwerp, verbinden ze zich er persoonlijk aan en zal ook in het gesprek de persoonlijke verbinding met het onderwerp leidend zijn. Het voorlezen van wat je geschreven hebt is een performance op zich.

Categorieën:Workshops 11 juni

Ayla Schneiders

Statenlid D66 Provincie Utrecht - Student Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs HU / UU - Afgestudeerd toneelschrijver HKU