Workshop ronde 2 – Als de Politiek niet naar Ons Komt, Komen Wij naar de Politiek – René Rouwette

Iedereen mag in Nederland zijn belang bij de politiek naar voren brengen, maar niet iedereen maakt evenveel kans om gehoord te worden. ‘Den Haag’ is voor velen een onneembare vesting, met eigen wetten, tijdszones en manieren. Beïnvloeding van de politiek is een dagtaak geworden en grote bedrijven huren professionele lobbyisten in. Vooral op het terrein van burgerrechten, gelijke behandeling en sociale rechtvaardigheid ontbreekt het aan een “belangenbehartiger”. Jongeren ontvangen een oneerlijk loon en ouderen komen te vaak niet aan de bak. Elke dag worden er door de politie landgenoten staande gehouden omdat ze zwart of moslim zijn. De armoede stijgt. Onze kids scoren slecht op het terrein van kennis over mensenrechten en rechtsstaat. En voor je opleiding maakt het toch wel uit waar je school staat. In deze workshop delen wij kennis en vaardigheden uit de lobbysector. Samen met de zaal bespreken wij hoe we maatschappelijke organisaties en burgercollectieven het oneerlijke lobbyspeelveld (meer) naar de hand kunnen zetten. Dit doen we onder meer aan de hand van het voorbeeld racisme en voetbal. Help jij ook mee de burger dichter bij de politiek te brengen?

 

 

 

 

Categorieën:Workshops 11 juni

Ayla Schneiders

Statenlid D66 Provincie Utrecht - Student Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs HU / UU - Afgestudeerd toneelschrijver HKU