Workshop ronde 1 – Overheidstransparantie en inclusieve politiek – Tom Kunzler

Open data draagt bij aan meer overheidstransparantie, maar wat betekent dit voor de politicus? Betekent dit continue leven onder een vergrootglas? Tom Kunzler is project manager bij de Open State Foundation, een stichting die digitale overheidstransparantie met open data bevordert. Overheidstransparantie is er in vele vormen en maten: van bonnetjes tot informatie over de grote aanbestedingen, van stemgedrag in de raad tot prestaties van je partij in vier jaar tijd. Maar wat betekent overheidstransparantie voor inclusieve politiek en hoe gaan politici hiermee om? Aan de hand van voorbeelden zal de staat van overheidstransparantie en open data toegelicht worden en met de deelnemers interactief gediscussieerd worden over of open data een positieve of negatieve gevolgen heeft voor de relatie tussen de maatschappij en politicus.

 

 

 

Categorieën:Workshops 11 juni

Ayla Schneiders

Statenlid D66 Provincie Utrecht - Student Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs HU / UU - Afgestudeerd toneelschrijver HKU