Jorrit Jongbloed

Ik ben Jorrit Jongbloed (1985) en ik woon sinds 2012 in Vlijmen. Na mijn studie Bestuur & Organisatiewetenschappen was mijn eerste baan projectmedewerker Enquêtecommissie Noord-Zuidlijn. Van dichtbij maakte ik mee hoe gereconstrueerd is hoe het project Noord-Zuidlijn verlopen is en hoe acties op elkaar ingrepen met voor alle betrokkenen leerpunten.

Mijn persoonlijke waarneming is dat er tegenwoordig bij een onderzoek(srapport) vooral de vraag leeft of de verantwoordelijke (liefst 1 aanwijsbaar persoon) mag blijven of weg moet. Het proces van leren en verantwoorden is in de verdrukking. Hierdoor ontstaat een sfeer van fouten rondom de politiek.

Daarnaast neem ik waar dat debatten vooral gaan over of een voorstel deugt of niet. Dit in plaats van over de afwegingen die er aan ten grondslag liggen, waarbij ook  benoemd wordt  welke onderdelen van het voorstel ondersteund worden.
Fouten mogen benoemd worden en verschillen van inzicht ook, maar welk belang dienen we door alleen te benoemen en te benadrukken wat ons scheidt? Op deze manier binden we volgens mij niet meer mensen aan de politiek. De basis voor onze democratie is de participatie van iedereen. Daarom doe ik dit, om meer mensen te binden aan de politiek.

 

Categorieën:Wij zijn

Ayla Schneiders

Statenlid D66 Provincie Utrecht - Student Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs HU / UU - Afgestudeerd toneelschrijver HKU